top of page

Månetemplet

Månetemplet

Månetemplet er et sted for alle kvinder uanset alder, nationalitet og religion, som samles i fællesskab og fejring af livets dyrebare hellighed.

I Månetemplet kommer der til at findes cirkler for alle de indvielser/udfordringer som livet byder på, fra den første menstruation, søsterskab, kvinders seksualitet, overgreb og vold, moderskab, parforhold/ægteskab, sygdom, skilsmisse, overgangsalder, død og sorg, alderdom og meget mere.

 

Der er brug for et sted, hvor kvinder kan være kvinder, som hviler i sig selv, kender sig selv, ved hvad de vil og ikke vil, hvad de kan lide og ikke kan lide, er i kontakt med og har tillid til deres indbyggede visdom, finder og tør udtrykke deres egen stemme.

 

Jeg mener der er brug for et sted, som fejrer det feminine og det kvindelige ikke som et alternativ til det maskuline og mandlige, men som noget balanceret og ligeværdigt. Jeg mener at en af de store svagheder i vores samfund er, at det er opbygget omkring den ”gamle” maskulinitet. Den maskulinitet hvor magt og penge styrer verden.

Der er så mange skønne mænd, som gerne vil være med til at skabe en bedre verden for os alle at leve i, men de har hårde odds. Ikke blot er samfundet bygget om omkring de gamle normer, men mændene bærer også på en masse kollektiv skyld og skam over alt det forfærdelige ”mænd” har gjort igennem historien. Og vi kvinder lader dem heller ikke slippe så let, for helt ubevidst så rummer vi en masse kollektiv vrede og mistro mod mændene, som ikke nødvendigvis har noget med den enkelte mand at gøre, men som handler om ”mænd” i det hele taget.

Jeg tror ikke vi får skabt den verden vi alle sammen drømmer om, hvor den enkelte tager ansvar, hvor kærlighed og medfølelse er værdsatte kvaliteter, hvor vi tager os af hinanden og hvor et lykkeligt liv er vigtigt, hvor mænd og kvinder er lige og hvor diversitet og forskellighed ses som en styrke, hvor intuition og indre viden er lige så vigtig, som målrettethed og dedikation. Alt dette sker ikke før vi får healet det maskuline og feminine i os selv hver især og får skabt balance mellem det maskuline og det feminine både i det indre og i det ydre.

 

Jeg tror at kvinderne spiller en vigtig rolle og vi kan starte med at skabe et frirum, hvor kvinder kan få lov til at dvæle i det feminine, tage en pause fra den meget maskuline verden vi lever i, komme mere i kontakt med sine egne feminine sider, heale de ubalancer der er og forstå og acceptere alle sider af sig selv. Et sted hvor hun kan sænke paraderne og skuldrene og trække vejret lidt dybere. Et sted hvor hun kan lade lag på lag af forsvarsmekanismer og overlevelsesstrategier falde og finde ind til den hun virkelig er i sin reneste essens. Et sted som er befriet fra stereotypiske idealer om hvordan en ”rigtig” kvinde bør se ud og opføre sig. Derfra vil hun kunne bidrage med sin helt særlige og ægte gave, til det samfund hun er en del af. Hun vil kunne stå frem som et helt og autentisk menneske og turde være sig selv i fuld integritet, vel vidende at hun har hundredvis af kvinder bag sig, som støtter hende, ønsker at hun skal lykkes og som kan gribe hende hvis hun falder på vejen.

bottom of page