top of page

Månetemplet

Katharerne & Montségur

Katharerne var en religiøs sekt, betragtet som kættere af den katolske kirke, men som af mange andre anses for, at være opstået på baggrund af den tro Maria Magdalena bragte med sig til egnen i sin tid. 

 

I 1243–44 udholdt katharerne, der havde søgt tilflugt ved Montségur-fæstningen, en langvarig belejring af ​​Montségur. I marts 1244 overgav katharerne sig endelig, og ca. 244 mænd og kvinder, børn og voksne gik syngende ned ad bjerget og blev brændt på et kæmpe bål ved foden af ​​bjerget, da de nægtede at give afkald på deres tro.

 

Ifølge bogen “Holy Blood, Holy Grail”, befandt der sig en mytisk skat på Montségur relateret til den hellige gral, som straks blev smuglet væk, før katharerne overgav sig.

 

Der er en kathar-profeti, der blev udtalt af den sidst kendte Parfait, Guilhem Belibaste, øjeblikke før han blev forhørt og brændt på bålet i den occitanske region i det sydlige Frankrig den 21. august kl. 8, 1321. Denne profeti talte om, hvordan 'vi vender tilbage igen om 700 år, når laurbæret bliver grønt'. Det var for 700 år siden. 2021 vil være opfyldelsen af ​​denne profeti - og vi skal ikke samles for at lære noget, men for at huske - alt.

bottom of page